فهرست مطالب
Journal of Medicinal Plants
Volume:20 Issue: 79, Sep 2021
- تاریخ انتشار: 1400/06/21
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-13مقدمه
گیاه کلوس (Kelussia odoratissima Mozaff.) از تیره چتریان، گیاهی است علفی و پایا که به صورت انحصاری در غرب ایران می روید. مردم بومی از بخش های هوایی معطر این گیاه به صورت سنتی به عنوان عطر و طعم دهنده در تهیه بعضی غذاهای محلی و همچنین در درمان بیماری های مختلف استفاده می کنند.
هدفمطالعه حاضر با هدف جداسازی و شناسایی ترکیبات فنولی و همچنین آنالیز ترکیبات اسانس میوه های گیاه کلوس طراحی شده است.
روش بررسیترکیبات فراکسیون بوتانولی نرمال بدست آمده از عصاره هیدروالکلی میوه گیاه با استفاده از کروماتوگرافی روی ستون های فاز نرمال و سفادکس ال اچ-20 مورد جداسازی و خالص سازی قرار گرفت. ترکیبات اسانس بدست آمده از نمونه نیز با استفاده از تکنیک کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی آنالیز شد.
نتایجمطالعه فیتوشیمیایی روی میوه های گیاه کلوس به جداسازی و شناسایی پنج گلیکوزید فلاونولی با نام های ایزورامنتین 3-ا- گلوکوزید (1)، کویرستین 3-ا- گلوکوزید (ایزوکویرستین) (2)، ایزورامنتین 3-ا- روتینوزید (نارسیسین) (3)، ایزورامنتین 3-ا- گلوکورونید (4) و کویرستین 3-ا- گلوکورونید (مکوییلینانین) (5) انجامید. تعداد سی و شش ترکیب نیز در نتیجه آنالیز اسانس حاصل از میوه های گیاه شناسایی شد که از این میان ترکیبات (Z) -لیگوستیلید (15/93 درصد)، دلتا- کادینن (12/26 درصد) و جرماکرن دی (12/18 درصد) ترکیبات عمده بودند.
نتیجه گیرینتایج این مطالعه، میوه های گیاه کلوس را به عنوان منبعی از گلیکوزیدهای فلاونوییدی و مشتقات فتالات معرفی می کند. حضور این ترکیبات که خواص بیولوژیک و اثرات سودمند آنها بر سلامتی در مطالعات پیشین نشان داده شده است، میوه های این گیاه را به عنوان گزینه مناسبی برای مطالعات مرتبط بیشتر مطرح می کند.
کلیدواژگان: کلوس، تیره چتریان، فلاونوئید، اسانس، (Z)- لیگوستیلید -
صفحات 14-23مقدمه
گیاه Arum rupicola Boiss. (خانواده گل شیپوری) گونه ای شیپوری است که توسط مردم بومی مناطق جنوبی ایران در آشی به نام "آش کارده" استفاده می شود. تاکنون ترکیبات فنلی متعددی از گونه های شیپوری شناسایی شده است.
هدفهدف از این مطالعه ارزیابی اثر آنتی اکسیدانی و تعیین محتوای تام فنلی و بررسی فعالیت سمیت سلولی عصاره برگ A. rupicola می باشد.
روش بررسیفعالیت آنتی اکسیدانی عصاره تام متانولی و فراکسیون های هگزانی، کلروفرمی، اتیل استاتی و باقیمانده آبی به روش FRAP و DPPH ارزیابی شد. محتوای تام فنلی با استفاده از روش فولین سیوکالتیو مورد سنجش قرار گرفت. اثر سمیت سلولی عصاره بر رده های سلولی سرطان پستان انسان 7-MCF و 231-MB-MDA و رده سلولی T47D با روش MTT مورد بررسی قرار گرفت. جداسازی ترکیبات فیتوشیمیایی باقیمانده آبی با استفاده از کروماتوگرافی ستونی انجام شد.
نتایجبر اساس نتایج مشاهده شده، باقیمانده آبی کمترین مقدار IC50 برابر با 7/186 میکروگرم در میلیلیتر را در تست DPPH نشان داد و عصاره متانولی تام نیز بیشترین قدرت آنتیاکسیدانی برابر با 163/62 میلی مول سولفات آهن در صد گرم عصاره و محتوای تام فنلی برابر با 135 میکرومول گالیک اسید در گرم عصاره را نشان داد. فراکسیون هگزانی نیز بیشترین اثر سیتوتوکسیک را بر رده سلولی سرطان پستان MCF-7 (IC50 برابر با 118/9 میکروگرم در میلی لیتر) نشان داد. بررسی فیتوشیمیایی باقیمانده آبی منجر به جداسازی و شناسایی سه ایزوفلاونویید با نام های اوربول، جنیستیین و جنیستیین-8 -سی گلوکوزید شد.
نتیجه گیریبر اساس شناسایی ترکیبات ایزوفلاونوییدی در این گیاه، می توان قابلیت مصرف آن را به عنوان مکمل فیتواستروژنی در مطالعات آینده در نظر گرفت.
کلیدواژگان: شیپوری، آنتیاکسیدان، اثر سمیت سلولی، جنیستئین، ایزوفلاونویید -
صفحات 24-36مقدمه
گیاهان دارویی به دلیل استفاده های سنتی از آنها در پیشگیری و درمان بیماری ها نقش بسزایی دارند.
هدفهدف از این مطالعه جداسازی، خالص سازی و شناسایی مواد شیمیایی از عصاره هگزان ریشه گیاه مریم نخودی خزری و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی این عصاره و اجزای خالص شده آن بود.
روش بررسیعصاره هگزانی (2/27 گرم) از ریشه ای این گیاه استخراج شد. عصاره با کروماتوگرافی ستونی با فاز نرمال بوسیله شستشو با هگزان- اتیل استات و سپس با اتیل استات- متانول فراکسیونه گردید، فراکسیون ها با اثر انگشت فیتوشیمیایی مشابه با هم ترکیب شده و 23 فراکسیون اصلی بدست آمد. خالص سازی نهایی به روش HPLC-UV تهیه ای فاز معکوس صورت پذیرفت. ساختارهای ترکیبات جدا شده با روش های مختلف طیف سنجی مانند رزونانس مغناطیسی هسته ای یک بعدی و دو بعدی و طیف سنجی جرمی و مقایسه این داده ها با مقادیر گزارش شده شناسایی شدند. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هگزانی ریشه مریم نخودی خزری و دی ترپنوییدهای خالص از آن با آزمون DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت و فعالیت مهار رادیکال آزاد آن محاسبه شد.
نتایجروش های استخراج و جداسازی منجر به خالص سازی سه دیترپنویید از نوع آبیتان نوآرایی شده ویلوسین آ (1)، تووینسنون بی (2)، 15،13،11،8،5- آبیتا پنتاین-7 -ان (3)، یک فنتیل استر به نام 4 -هیدروکسی فنتیل پنتاکوزانوات (4) و یک استرول به نام 22 -دهیدروکلروسترول (5) شد.
نتیجه گیریعصاره هگزانی ریشه مریم نخودی خزری و سه دی ترپنویید آبیتانی نوآرایی شده آن فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی در بازه 3/5 تا 4/3 میکروگرم در میلی لیتر در مقایسه با مقدار مرجع (16/5 میکروگرم در میلی لیتر برای BHT) از خود نشان دادند.
کلیدواژگان: مریم نخودی خزری، پروفایل فیتوشیمیایی، دیترپنوئیدها، فعالیت آنتیاکسیدانی، ویلوسین آ -
صفحات 37-46مقدمه
گیاه Erythrina fusca گونه ای فردوسی است که بهطور گسترده در کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری آسیا یافت می شود و به دلیل استفاده از آن در طب سنتی برای درمان بیماری های مختلف انسان، به عنوان مثال تب، اختلالات کبدی، عفونت ها و سردردها مشهور است.
هدفهدف از این تحقیق، بررسی فیتوشیمیایی و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و روبش رادیکال های آزاد گیاه E. fusca بود.
روش بررسیپوست ساقه آسیاب شده این گیاه با استفاده از متانول و روش خیساندن عصاره گیری شده و با حلال های مختلف آلی تقسیم بندی شده و ترکیبات به روش کروماتوگرافی جدا شدند. ساختار ترکیبات جدا شده با آنالیزهای طیف سنجی تایید شد. فعالیت ضدباکتریایی با روش انتشار دیسک مورد بررسی قرار گرفت و فعالیت روبش رادیکال های آزاد با روش DPPH تعیین شد.
نتایجفراکسیون تتراکلرید کربنی عصاره متانولی گیاه دارای شینترپوکارپین (1)، لوپینیفولین (2)، 9،3 -دی هیدروکسی-4-(3،3 -دی متیل آلیل) [Ra11 ،Ra6] پتروکارپان (3) و بتا- سیتوسترول (4) بود. ترکیبات 1 تا 3 فعالیت ضدمیکروبی قابل توجهی در برابر پنج باکتری گرم مثبت و هشت باکتری گرم منفی و سه سویه قارچی آزمایش شده در این مطالعه نشان دادند. ترکیب 1 بالاترین هاله مهار رشد (19/4 میلی متر) را در برابر باسیلوس سوبتیلیس نشان داد. علاوه بر این، ترکیبات اثرات مهار رادیکال های آزاد را در روش DPPH با مقادیر IC50 برابر با 8/8 ،7/7 و 7/9 میکروگرم در میلی لیتر به ترتیب برای ترکیبات 1، 2 و 3 نشان دادند. با این حال، آنها در تست سنجش عمومی سمیت BSL تا حدودی سمیت نشان دادند.
نتیجه گیریجداسازی ترکیبات فعال زیستی 1 تا 3 از برخی کاربردهای دارویی سنتی این گیاه پشتیبانی می کند. با این حال، سمیت عمومی یافت شده در روش BSL ممکن است نگرانی هایی را در مورد ایمنی آن ایجاد کند، در حالی که این تحقیق راه جدیدی از تحقیقات آینده در مورد سمیت سلولی این ترکیبات در برابر رده های سلولی سرطانی انسان ارایه می دهد.
کلیدواژگان: گیاه فردوسی، فلاونوئیدها، پتروکارپانها، استرول، فعالیت ضدمیکروبی، سنجش DPPH، سنجش BSL -
صفحات 47-58مقدمه
نعناع فلفلی (Mentha x piperita L.) یکی از مهم ترین گیاهان دارویی است که در صنایع غذایی، دارویی، عطرسازی و طعم دهنده ها مورد استفاده قرار می گیرد.
هدفاین پژوهش، با هدف بررسی اثر محلول پاشی سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بر افزایش تولید اجزای ارزشمند اسانس نعناع فلفلی انجام شد.
روش بررسیاین تحقیق به صورت طرح کاملا تصادفی با 9 تیمار شامل سالیسیلیک اسید (40، 80، 160 و 320 میلی گرم در لیتر)، عصاره مخمر (0/25، 0/75، 1 و 1/5 گرم در لیتر) و آب مقطر (شاهد) در سه تکرار تحت شرایط گلخانه ای انجام شد.
نتایجدر مجموع، 40 ترکیب در ساختار هوایی نعناع فلفلی شناسایی شد. اجزای اصلی اسانس به ترتیب منتون، منتول، پیپریتون، ایزوپولگول و گاماترپینن بودند. منتون و منتول به ترتیب با 16/69 و 14/39 درصد، ترکیب های اصلی اسانس بودند. محرک های سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر باعث افزایش تولید منتون، نیومنتول، پیپریتون، گاماترپینن و ایزومنتول استات (به ترتیب 42، 60، 39، 59 و 34 درصد) نسبت به گیاهان شاهد شدند. محلول پاشی با تیمار 320 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید، بهترین تیمار برای افزایش درصد ترکیبات عمده اسانس گیاهان تیمار شده بود. نتایج همبستگی بین اجزای اسانس نشان داد که میزان نیومنتول همبستگی مثبت معنی داری با منتون (**0/865 =r)، گاما ترپینن (**0/848 =r) و همبستگی منفی با ایزوپولگول (**0/886- = r) داشت.
نتیجه گیریکیفیت اسانس نعناع فلفلی تحت تاثیر غلظت های مناسب سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بود. برای تولید منتون، نیومنتول، گاما ترپینن و پیپریتون، 320 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید تیمار مناسبی بود.
کلیدواژگان: نعناع فلفلی، محرک، متابولیت های ثانویه، گیاه دارویی، منتون، منتول -
صفحات 59-71مقدمه
گیاهان Froriepia subpinnata (Ledeb.) Baill. و .Pimpinella anisum L دو گیاه دارویی مهم از تیره چتریان هستند. این دو گیاه به دلیل نام عمومی فارسی مشابه «اناریجه»، در بازار گیاهان دارویی ایران و حتی در گزارش های علمی به اشتباه به جای یکدیگر استفاده می شوند.
هدفمعرفی دقیق ریخت شناختی و ترکیب اسانس همراه با اثرات آنتی اکسیدانی گیاهان F. subpinnata و P. anisum و جلوگیری از اشتباهات و تقلبات در گیاهان مذکور و محصولات ناشی از آنها می باشد.
روش بررسیبخش هوایی گیاه F. subpinnata و بذر گیاه P. anisum پس از خشک شدن، پودر و اسانس آنها با استفاده از روش تقطیر توسط دستگاه کلونجر به مدت 3 ساعت استخراج و سپس ترکیبات تشکیل دهنده اسانس توسط کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین، با استفاده از روش های DPPH و FRAP قدرت مهار آنتی اکسیدانی اسانس ها تعیین شد.
نتایجدر اسانس گیاه F. subpinnata ترکیبات پارا سیمن -8 -ال (51/13 درصد)، آلفا ترپینولن (7/69 درصد) و لیمونن (6/83 درصد) یافت شدند. در اسانس گیاه P. anisum نیز ترکیبات ترانس آنتول (85/65 درصد) و کارون (5/31 درصد) ترکیبات اصلی اسانس را شامل می شدند. قدرت مهار آنتی اکسیدانی به دو روش DPPH و FRAP در اسانس هر دو گیاه با غلظت 250 میکروگرم در میلی لیتر تقریبا مشابه و در گیاه F. subpinnata به ترتیب به میزان 53/03 و 62/72 درصد و برای گیاه P. anisum به ترتیب به میزان 50/27 و 59/91 درصد اندازه گیری شد.
نتیجه گیرینوع و میزان ترکیبات اصلی اسانس در گیاهان مطالعه شده، می تواند به عنوان مبنایی دقیق برای تشخیص افتراقی این گیاهان قلمداد شود. جهت شناسایی صحیح و جلوگیری از اشتباهات و تقلبات در گیاهان و محصولات گیاهی، می توان از همه این تفاوت ها به عنوان یک نشانگر فیتوشیمیایی مناسب استفاده کرد.
کلیدواژگان: اناریجه، شناسایی گیاه، ترکیبات روغن های فرار، اشتباهات و تقلبات، <i>Froriepia subpinnata<، i>، <i>Pimpinella anisum<، GC-MS -
صفحات 72-84مقدمه
مدیریت مناسب زخم که کیفیت زندگی را بهبود بخشد و هزینه های درمانی بیماران را کاهش دهد، مورد نیاز است. گیاه گزنه سفید در طب سنتی جهت التیام زخمهای پوستی استفاده می شود و مطالعات اخیر نشان دهنده اثرات ضد التهابی، هموستاتیک و ضد میکروبی این گیاه می باشد.
هدفاثر پماد حاوی عصاره متانولی از اندام هوایی گیاه گزنه سفید، بر ترمیم زخم تمام ضخامت حاد پوستی در مدل موش صحرایی بررسی شد.
روش بررسیاز 32 موش صحرایی ویستار (250-300 گرم) برای ایجاد زخم تمام ضخامت مربعی در ناحیه پشتی گردن استفاده شد و به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: I؛ کنترل، II؛ پایه پماد، III؛ کرم 1 درصد فنی تویین و IV؛ پماد 5 درصد گزنه سفید. اندازه زخم جهت تعیین درصد ترمیم زخم در روزهای 3، 5، 7 و 12 از شروع آزمایش اندازه گیری شد. نمونه های بافتی برش داده شده از نظر هیستوپاتولوژیکی در روز 12 درمان بر اساس روش Abramov score ارزیابی شدند.
نتایجپماد گیاهی به میزان قابل توجهی بلوغ فیبروبلاست، رسوب کلاژن و نورگزایی را در مقایسه با گروه کنترل افزایش داد. میزان ترمیم زخم در گروه تحت درمان با پماد گیاهی مشابه با گروه فنی تویین، به میزان قابل توجهی در روزهای 3، 7 و 12 افزایش یافت. بر اساس آنالیز اسپکتروفتومتری، عصاره گیاه حاوی ترکیبات فنولی و فلاونوییدی می باشد.
نتیجه گیریبه نظر می رسد گیاه گزنه سفید می تواند به عنوان یک کاندیدای جدید برای مطالعات بیشتر در زمینه ترمیم زخم مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژگان: گزنه سفید، پماد، ترمیم زخم، فلاونوئید، موش صحرایی -
صفحات 85-98مقدمه
گیاه قیچ کاشانی Zygophyllum eichwaldii C. A. Mey. یک گیاه دارویی متعلق به خانواده Zygophyllaceae (اسفند) است. این خانواده مشتمل بر 27 جنس و 285 گونه است.
هدفمطالعه حاضر برای بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه قیچ کاشانی و ارزیابی فعالیت های بیولوژیکی عصاره های آن می باشد.
روش بررسیاستخراج اسانس از سر شاخه هوایی گیاه قیچ کاشانی توسط سه روش مختلف انجام و ترکیبات شیمیایی اسانس های حاصل با روش کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی شناسایی شد. ارزیابی فعالیت های بیولوژیکی با استفاده از روش های اسپکتروفتومتری انجام شد.
نتایجآنالیز کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی نشان داد که منتول، تیمول و پالمیتیک اسید، از اجزای اصلی اسانس های استخراج شده از گیاه هستند. در بخش فعالیت های بیولوژیکی، در حالی که عصاره متانولی در ارزیابی های آنتی اکسیدانی قدرت متوسط تا ضعیف را نشان داد، بخش اتیل استاتی در این آنالیزها قوی بود (IC50 برابر با 178/63 میکروگرم بر میلی لیتر در سنجش DPPH و 70/52 درصد مهار در آزمون بتا-کاروتن/ اسید لینولییک). این بخش اتیل استاتی همچنین محتوای قابل توجه فنلی، فلاونوییدی و تاننی را نشان داد (به ترتیب برابر با 99/83، 118/29 و 188/05 میکروگرم بر میلی گرم). همچنین، عصاره های گیاه فعالیت های ضد میکروبی قابل توجهی را در برابر بیشتر باکتری های انتخاب شده نشان دادند.
نتیجه گیریمقدار قابل توجهی از ترکیبات فنولی، فلاونوییدی و تاننی در بخش اتیل استات و فعالیت ضد میکروبی بالا در برابر بیشتر سویه های باکتریایی، این گیاه را به عنوان یک مورد مناسب برای مطالعات بیشتر در این زمینه معرفی می کند.
کلیدواژگان: قیچ کاشانی، خانواده اسفند، اسانس ها، کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی، آنتیاکسیدانی، ضدمیکروبی
-
Pages 1-13Background
Kelussia odoratissima Mozaff. from Apiaceae family is a perennial herbaceous plant endemic to the west of Iran. The aromatic aerial parts of this species are traditionally used by indigenous people to flavor some local foods, as well as for various therapeutic purposes.
ObjectiveThe present study was designed to analyze phenolic compounds and essential oil constituents of K. odoratissima fruits.
MethodsThe n-butanol fraction obtained from hydroalcoholic extract of K. odoratissima fruits was investigated by chromatography on normal phase and Sephadex LH-20 columns. Chemical structures of the isolated compounds were clarified by ¹H-NMR and ¹³C-NMR spectral analyses. Essential oil constituents of the fruits were also analyzed using GC-MS.
ResultsPhytochemical investigation of the K. odoratissima fruits resulted in the isolation of five flavonol glycosides; isorhamnetin 3-O-glucoside (1), quercetin 3-O-glucoside (isoquercetin) (2), isorhamnetin 3-O-rutinoside (narcissin) (3), isorhamnetin 3-O-glucuronide (4) and quercetin 3-O-glucuronide (mequilianin) (5). GC-MS analysis of the fruits essential oil led to the identification of the thirty six compounds, of which (Z)-ligustilide (15.93 %), δ-cadinene (12.26 %) and germacrene D (12.18 %) were the main compounds.
ConclusionThe results of this study introduce K. odoratissima fruits as a source of flavonoid glycosides and phthalate derivatives. The presence of these compounds with known biological properties and health beneficial effects provides more medicinal potentials for the fruits of K. odoratissima and suggest it an appropriate option for further studies.
Keywords: <i>Kelussia odoratissima<, i>, Apiaceae, Flavonoid, Essential oil, (Z)-Ligustilide -
Pages 14-23Background
Arum rupicola Boiss. (Araceae Family) is used by the native people of southern areas of Iran as a soup called "kardeh soup". Several flavonoids and phenol compounds have been identified from Arum species.
ObjectiveThe aim of this study was to evaluate antioxidant effect and total phenol contents as well as cytotoxic activity of the leaves of A. rupicola.
MethodsAntioxidant activity of total methanol extract and fractions including n-hexane, chloroform, ethyl acetate and water residue were evaluated using FRAP and DPPH methods. Total phenol content was measured using Folin-Ciocalteu method. Cytotoxic activity of the extract and fractions were investigated against human breast cancer MCF-7, MDA-MB-231, and T47D cell lines by MTT assay. Further phytochemical isolation was done on the water residue using column chromatography.
ResultsAccording to the results, water residue showed the lowest IC50 value (186.7 µg/ml) and the total methanol extract showed the most antioxidant power (163.62 mmol FeSO4/100 g extract) and phenol content (135 µmol Gallic acid/g extract). The hexane fraction also showed the highest cytotoxic effect against MCF-7 breast cancer cell line with IC50 equal to 118.9 μg/ml. Phytochemical analysis of the water residue resulted in isolation and identification of three isoflavonoids named orobol, genistein and genistein 8-c-glucoside.
ConclusionBased on the identification of isoflavonoid compounds in this plant, its ability to be used as a phytoestrogenic supplement can be considered in future studies.
Keywords: <i>Arum rupicola<, i>, Antioxidant, Cytotoxic effect, Genistein, Isoflavonoid -
Pages 24-36Background
Medicinal plants play a significant role in preventing and treating diseases due to their traditional uses.
ObjectiveThe aim of the study was to isolate, purify and identify phytochemicals from the n-hexane extract of Teucrium hircanicum L. roots and evaluate the antioxidant activity of the extract and its purified compounds.
MethodsThe n-hexane extract (2.27 g) was extracted from the roots of this plant. The extract was fractionated by column chromatography with normal phase by eluting with n-hexane-EtOAc and following with EtOAc-Methanol. Fractions with similar phytochemical fingerprints combined to produce 23 main fractions. Final purification was carried out by preparative reversed-phase HPLC-UV. The structures of isolated were secured by different spectroscopic methods such as 1D, 2D NMR, and mass spectroscopy methods and comparing of these data with literature reported values. The antioxidant activity of the n-hexane extract of T. hircanicum roots and its purified diterpenoids was evaluated in DPPH assay and radical scavenging activity was calculated.
ResultsExtraction and isolation methods were used to purify three rearranged abietane-type diterpenoids villosin A (1), teuvincenone B (2) and 5, 8, 11, 13, 15-abietapentaen-7-one (3), a phenethyl ester namely 4-hydroxyphenethyl pentacosanoate (4) and one sterol namely 22-dehydroclerosterol (5).
ConclusionThe n-hexane extract from roots of T. hircanicum and three rearranged abietane type diterpenoids were showed good antioxidant activities ranged from 3.5-4.3 μg/ml compared with the reference value (BHT = 16.5 μg/ml).
Keywords: <i>Teucrium hricanicum<, i>, Phytochemical profiling, Diterpenoids, Antioxidant activity, Villosin A -
Pages 37-46Background
Erythrina fusca Lour. (fam. Fabaceae) is a flowering tree, found extensively in tropical and subtropical Asian countries, and is known for its use in traditional medicine for the treatment of various human ailments, for example, fever, liver complications, infections, and headaches.
ObjectiveTo carry out phytochemical study, and antimicrobial and free-radical scavenging activity evaluation of E. fusca.
MethodsGround stem bark of this plant was extracted by maceration with methanol, partitioned with various organic solvents, and compounds were isolated by chromatographic means. Structures of isolated compounds were confirmed by spectroscopic analyses. The antibacterial activity was assessed by the disc diffusion method, and the free-radical scavenging activity was determined by DPPH assay.
ResultsThe carbon tetrachloride soluble fraction of the methanol extract of E. fusca afforded shinpterocarpin (1), lupinifolin (2), 3,9-dihydroxy-4-(3,3-dimethylallyl) [6aR,11aR]-pterocarpan (3) and β-sitosterol (4). Compounds 1-3 showed considerable antimicrobial activity against five Gram-positive and eight Gram–negative bacterial and three fungal strains tested in this study. Compound 1 exhibited the highest zone of inhibition of 19.4 mm against Bacillus subtilis. Additionally, compounds showed free-radical scavenging effects in DPPH assay with the IC50 values of 8.8, 7.7 and 7.9 µg/mL for compound 1, 2 and 3, respectively. However, they displayed some general toxicity in BSL assay.
ConclusionThe isolation of bioactive compounds 1-3 supports some traditional medicinal uses of this plant. However, general toxicities found in the BSL assay might raise concerns regarding its safety, while offering a new avenue of future investigation on cytotoxicity of these compounds against human cancer cell lines.
Keywords: <i>Erythrina fusca<, i>, Fabaceae, Leguminosae, Flavonoids, Pteroicarpans, Sterol, Antimicrobial activity -
Pages 47-58Background
Peppermint (Mentha x piperita L.) is one of the most important medicinal plants which used in food, pharmaceutical, perfumery, and flavoring industry.
ObjectiveThis study was planned to investigate the effects of foliar application of salicylic acid and yeast extract on production of valuable essential oil components in peppermint.
MethodsA completely randomized design experiment with nine treatments consisting salicylic acid (40, 80, 160 and 320 mg/l), yeast extract (0.25, 0.75, 1 and 1.5 g/l) and distilled water (control) with three replications was carried out under greenhouse conditions.
ResultsIn total, forty compounds were identified in the essential oils of the plant aerial parts. Menthone, menthol, piperitone, isopulegol and
γ-terpinene were the major compounds of the oils studied. Menthone and menthol were 16.69 % and 14.39 % of the essential oils, respectively. Salicylic acid and yeast extract were increased menthone, neomenthol, piperitone, γ-terpinene and isomenthol acetate production 42, 60, 39, 59 and 34 % higher than control plants, respectively. Foliar application with 320 mg/l salicylic acid gave the best result in the enhancement of the major essential oil components of treated plants. The results of correlation between essential oil constituents showed that the neomenthol content had a significant positive correlation with menthone (r = 0.865**), γ-terpinene (r = 0.848**) and negative correlation with isopulegol (r = -0.886**).ConclusionThe quality of essential oil of M. piperita were influenced by the foliar application of salicylic acid and yeast extract at the appropriate concentrations. Elicitation by 320 mg/l salicylic acid was the optimum treatment for menthone, neomenthol, γ-terpinene and piperitone production.
Keywords: <i>Mentha x piperita<, i> L., Elicitor, Secondary Metabolites, Medicinal Plant, Menthone, Menthol -
Pages 59-71Background
Froriepia subpinnata (Ledeb.) Baill. and Pimpinella anisum L. are two important medicinal plants belong to the Apiaceae family. Due to the similar Persian name in ethnobotanical studies, namely “anarijeh”, these two medicinal plants are mistakenly used instead of each other in the Iranian medicinal plants market and even in scientific reports.
ObjectiveIn this study, the correct morphological description of studied species were introduced and the chemical composition of their essential oils and their antioxidant activities were determined.
MethodsThe aerial parts of F. subpinnata and the seeds of P. anisum were crushed separately followed by hydro-distillation method for 3 h using a Clevenger apparatus to obtain essential oils (EOs) and their constituents were analyzed by GC/MS. Also, the potential of antioxidant inhibitory of essential oils were determined using DPPH and FRAP methods.
Resultsp-Cymen-8-ol (51.13 %), α-terpinolene (7.69 %) and limonene (6.83 %) were the major components of F. subpinnata EO while trans-anethole (85.65 %) and carvone (5.31 %) were the major components in P. anisum EO. The results of antioxidant activities in DPPH and FRAP assays at the concentration of 250 μg/ml were 53.03 and 62.72 % for F. subpinnata and 50.27 and 59.91 % for P. anisum, respectively. The results of antioxidant activity by DPPH and FRAP methods indicated both essential oils had almost similar potential.
ConclusionType and the amounts of the major components of the essential oils of F. subpinnata and P. anisum can be regarded as an accurate basis for differential diagnosing the plants. These differences can be used as a good phytochemical marker in correct identification and prevention of mistakes and deceptions in herbal products.
Keywords: Anarijeh, Plant Identification, Essential Oil Composition, Mistakes, Deceptions, <i>Froriepia subpinnata<, i>, <i>Pimpinella anisum<, GC-MS -
Pages 72-84Background
Proper wound management which improves the quality of life and reduces patient costs is required. Lamium album L. has been used in traditional medicine to heal skin wounds and recent studies show anti-inflammatory, haemostatic and antimicrobial properties of this plant.
ObjectiveThe effect of the ointment containing methanol extract of L. album aerial parts was evaluated on the full-thickness wound healing in rat model.
MethodsThirty-two Wistar rats (250-300 g) were used to be created a square full-thickness wound on the dorsal cervical area and randomly divided into four groups: I; control, II; ointment base, III; 1 % phenytoin cream and IV; 5 % L. album ointment. Wound size for determination of the percent of wound healing was measured on days 3, 5, 7 and 12 of the experiment. The excisional biopsies were evaluated histopathologically on the 12th day of treatment according to the Abramov score method.
ResultsThe herbal ointment significantly increased fibroblast maturation, collagen deposition and neovascularization compared to the control group. The wound healing rate was significantly increased in the group treated with L. album ointment, same as phenytoin group, on days 3, 7 and 12. Based on the spectrophotometric analysis, the extract contains phenol and flavonoid compounds.
ConclusionIt seems that L. album could be considered as a new candidate for further studies in the field of wound healing.
Keywords: <i>Lamium album<, i>, Ointment, Wound healing, Flavonoid, Rat -
Pages 85-98Background
Zygophyllum eichwaldii C. A. Mey. is a medicinal plant from Zygophyllaceae family. This family consists of 27 genera and 285 species.
ObjectiveThe present study was performed to evaluate the chemical composition of the essential oil of Z. eichwaldii and evaluation of biological activities of its extracts .
MethodsEssential oils extraction of Z. eichwaldii aerial parts was performed by three different procedures and its chemical composition were evaluated by GC and GC-MS analyses. Evaluation of the biological activities was carried out by spectrophotometric methods.
ResultsGC-MS analysis showed menthol, thymol and palmitic acid as major components of the plant essential oils. In biological activity evaluation, while methanol extract showed moderate to week potency in antioxidant assessments, the ethyl acetate fraction was strong in these tests (IC50 = 178.63 µg/ml in DPPH assay and 70.52 % inhibition in β-carotene/linoleic acid tests). This fraction also showed significant phenol, flavonoid and tannin contents (99.83, 118.29 and 188.05 μg/mg, respectively). Also, plant extracts exhibited considerable antimicrobial activities against most selected bacteria.
ConclusionSignificant amount of phenol, flavonoid and tannin compounds in the ethyl acetate fraction and high antimicrobial activity against most bacterial strains, candidates this plant as a good case for further studies in this respect.
Keywords: <i>Zygophyllum eichwaldii<, i>, <i>Zygophyllaceae<, Essential oils, GC-MS, Antioxidant, Antimicrobial